Lyhyitä kuvauksia hoidoista

Anaalifissuura

jossa peräaukon sulkijalihaksen spasmi on kivulias ja kroonistuneena hoitovaihtoehtoja ovat olleet joko leikkaus tai botuliiniruiskutus, moni on jo valinnut akupunktion hoitona spasmiin.

Akillesjänteen tulehdus

Urheilija joka kärsi toistuvista akillesjänteen tulehduksista. Tähän vaivaa tulineula on hyvä hoitomuoto ja toimi myös tässäkin kohdin.

Arpi huulessa

Miehellä oli paksu arpikudos huulessa vahingon seurauksena. Arpikudos aiheutti kipua. Tulineulahoidolla saatiin arpikudos pehmenemään ja kipu hävisi.

Fibromyalgia

Mies n. 40 vuotias tuli diagnosoituna fibromyalgiasta joka oli tehnyt hänestä lähes työkyvyttömän. Kun oireita saatiin helpotettua, harvennettiin hoitovälejä. Hän itse panosti hyvin sitoutuneena myös ravintopuoleen ja tällä hetkellä hän on täysin oireeton ja työkykyinen. Stressi on yksi tekijä joka tuo oireista väsymyksen esiin ja jota hoidetaan tarpeen mukaan.

Jäätynyt olkapää

Mies n. 70v jolla oli jäätynyt olkapää 7 vuoden ajan. Uusi leikkaus ei lääkärin mukaan olisi tuonut muutosta. Neulahoidon seurauksena mies sai liikeradat käteen takaisin. Käsi vaati kuntoutusta pitkän hiljaiselon jälkeen, joten jatkoin hoitoa lihasvoiman ja liikkuvuuden parantamiseksi.

Kipeä ja kylmä käsivarsi

Nainen 37 v, käsi jäänyt kylmäksi ja kipeäksi onnettomuuden seurauksena. Pitkän fysikaalisen hoitojakson ja neurologisten tutkimusten jälkeen oli luovuttu tilanteen olevan korjaamaton, joten hän päätti viimeisenä vaihtoehtona kokeilla akupunktiota.Jo muutaman hoitokerran jälkeen käden lämpö palautui takaisin ja kipulääkkeitä ei myöskään tarvittu.

Lapsen migreeni

7-vuotias poika kärsi päänsäryistä jotka oli diagnosoitu migreeniksi. Haastattelun ja pkl:n diagnoosin jälkeen tein hänelle akupunktiohoitoja 3 kertaa viikon välein. Ruokailutottumuksiin tehtiin myös remontti ja nuorimies pääsi päänsäryistä. Äiti kertoi että ”adhd”-tyyppiset oireet lievenivät myös hoidon seurauksena.

Lapsettomuus 

Asiakas oli käynyt läpi raskaat hormoonihoidot, joiden seurauksena hänellä oli hyvin suuri energian vaje sekä paljon sisäelinten epätasapainoa, unettomuutta, ruokahaluttomuutta ja kylmyyttä.Ruokavalioon tehtiin muutoksia ja neulahoidolla aloitettiin elimistön vahvistaminen ja tasapainoittaminen.3 kuukauden kuluttua alkoi täsmähoito lapsettomuuteen ja kuukauden kuluttua siitä hän tuli raskaaksi.Tämä hoito oli tuloksellinen ja asiakas on onnellinen äiti.

Menierin tauti 

Iäkkäämpi rouva jolla huimaus ja pahoinvointi olivat hyvin invalidisoivia. Neulahoidoilla saimme huimauksen ja pahoinvoinnin jäämään pois. Ylläpitohoitoa tarvittiin n. 1,5 kk välein ja ikä huomioiden sekä sairauden kroonisuus, rouva oli hyvin tyytyväinen tulokseen.

Migreeni

Mies 51v, lapsesta asti migreeni, kaksi eri lääkitystä. Migreenin vuoksi joutui olemaan poissa työstä, tilanne oli ahdistava ja stressaava. Neulahoidon seurauksena migreeni on pysynyt poissa 2,5 vuotta tähän mennessä.

Penikkatauti

Hyväkuntoinen, urheilullinen keski-ikäinen mies kärsi penikkataudista. Penikat hoituivat yhdellä käyntikerralla ja hoitona oli tulineula.

Poisjääneet kuukautiset

Pillereiden lopettamisen jälkeen nuoripari toivoin lasta, mutta kuukautisia ei kuulunut. Halusivat hoidoksi pehmeämpää hoitomuotoa. Kolmen kuukauden jälkeen pillereiden lopettamisen jälkeen kuukautiset palasivat akupunktiohoidon seurauksena.

Psoriasis

Nainen 51v, psoriasis ympäri kehoa, erityisesti selässä oli suuret alueet ihottumaa. Akupunktion lisäksi hän teki muutoksia ruokailutottumuksiin ja saimme nopeasti tuloksia, koska hän oli hyvin motivoitunut muuttamaan ravintopuoltaan. Lievä tinnitus katosi myös akupunktiohoitojen seurauksena.

Päänsärky-selkäkipu-kävelyongelma kolarin seurauksena

Kolarin jälkeisiä oireita voimakkaasta niskan tai lantioseudun retkahduksesta. Magneettikuvissa ei ole näkynyt syytä oireisiin mutta oireina mm. päänsärky, istuminen aiheuttaa selkäsärkyä, jalka voi pettää yllättäen, virtsaamisvaivoja, tunnottomuutta, muistin kanssa ongelmia. Kuulostaa hurjalta mutta akupunktiolla olen saanut hyviä tuloksia kyseisiin ongelmiin. Aina kannattaa kokeilla sillä mitään menetettävää ei ole jos apua ei vaivoihin ole saanut.Päänsärky

Nainen 29v, päänsärky jota tutkittu eikä syytä päänsärkyyn ollut löytynyt. Ärtynyt ja väsynyt. Neulahoito sekä niska-hartiaseudun käsittely. Päänsärky häipyi ja toisella kerralla keskityimme kylmäoireisiin.

Ranteen alueen murtuma

Mies 31v jolta ranteesta oli jo poistettu naulat, kädessä vielä turvotusta, naulakohdat märkivät eikä ranteen liike onnistunut haavaseudun kiinnikkeiden vuoksi. Hoidin tulineulalla kerran, turvotus häipyi sekä märkiminen loppui. Ranteen liikuttaminen onnistui ilman kipua. Asiakas oli tyytyväinen koska vältti näin naula- alueiden avaamisen leikkauksella johon oli jo aika varattu.

Selluliitin poisto

Nainen 36v halusi päästä eroon selluliitista reisissä ja vatsan seudulla. Tiheätoistoinen hoitokuuri kuivakuppauksella sekä täydellinen ruokaremontti toivat tuloksia.

Stressi

Mies 44v, työperäinen stressi;unettomuus, vatsan toimintahäiriöitä, masennusta ja ahdistusta. Neulahoidolla rauhoitettiin tilannetta, jotta hän sai itselleen voimia tehdä muutoksia työkuvioihinsa. Hoito ei koskaan tietenkään poista stressin aiheuttajaa, vaan antaa voimia muuttaa tilannetta jotta uupumuksesta selviää.

Synnytyksen jälkeinen masennus

Näyttää siltä että masennus on hyvin yleistä synnytyksen jälkeen.Suurimmalla osalla näistä äideistä on selkeästi nähtävissä sama diagnoosi kiinalaisen lääketieteen mukaan. Ja hoitona on hyvin vahvasti neulahoidon lisäksi myös ravinto ja ruokailutottumuksiiin panostaminen. Näillä saadaan hyviä tuloksia, uskallan jopa väittää että parempia ja ilman sivuvaikutuksia kuin mielialalääkkeillä. Äitiyden pitäisi olla aikaa, jossa omat tunteet ovat terveellä tavalla saatettu tasapainoon.

Synnytyksen jälkeinen masennus

Äitinä elämänsä ensimmäistä kertaa, onnellinen lapsesta mutta kuitenkin masentunut, itkuinen, ärtyisä ja tunsi syyllisyyttä, pelkoja, levottomuutta ja unettomuutta. Diagnoosi kiinalaisen lääketieteenmukaan Veren Vähyys. Äiti oli menettänyt runsaasti verta myös synnytyksessä. Aloitimme akupunktiolla ja otimme heti mukaan myös ravinnon. Pitkä tie masennuksesta taittui selkeästi parempaan n. 2kk kuluttua ja jatkoimme ylläpitohoidolla sekä ruokailutottumusten vahvistamisella.

Synnytyksen käynnistys

Laskettu aika lähestyy ja haluat valmistaa kehoasi luonnolliseen synnytykseen niissä puitteissa kuin se on mahdollista. Moni on valinnut akupunktion lääkityksen sijaan ja elimistön valmistautumisen tähän suureen tapahtumaan.

Unettomuus

Uniongelmat ovat hyvin yleisiä. Oireiluna voi olla ettei saa unesta kiinni tai heräilee öisin tai heräilee tiettyyn aikaan. Mukana voi olla hikoilua,painajaisia, levottomat raajat tai levoton mieli – tässä muutamia esimerkkejä. Syitä unettomuuteen voi olla stressi, kipu, sairaus tai ihan yksinkertaiset asiat kuten tyhjä vatsa tai ylensyönti, josta on tullut vakio ja alkaa siksi aiheuttaa unihäiriöitä. Yleisin syy uniongelmiin oman kokemukseni perusteella on mielen/kehon stressitila, joita hoidan akupunktiolla yleisimmin.

Välilevyn pullistuma

Nuori mies 27v ja erittäin kovat kivut alaselässä josta kipu säteili jalkaan. Paperit mukana ja todettu välilevyn pullistuma. Vahvojen kipulääkkeiden vuoksi vatsa oireili. Hoito keskittyi kivun poistoon. Asiakas tyytyväinen, pystyi kävelemään suorassa seuraavana päivänä kahden kuukauden kipuilun jälkeen. Kiitos hänen oman aktiivisuutensa, hän aloitti pilateksen ja kuntosaliharjoittelun lenkkeilyn lisäksi ja selviää ilman kipulääkkeitä.

Yöhikoilu ja unettomuus sekä iskias

Mies 40v ja stressaava työ joka oireili hikoiluna ja unettomuutena, myös muita oireita. Valitsin hoidoksi shiatsun. Hikoilu väheni eikä häirinnyt unta. Seuraavaksi hoidettiin iskias. Asiakas mieltyi shiatsuun ja koki sen rentouttavana hoitomuotona itselleen stressiin.

Ärtynyt paksusuoli

Nainen 37v, suolisto oli tähystetty, vatsaoireet häiritsivät päivittäin sekä väsymys oli runsasta, myös muita oireita. Akupunktio sekä ruokavalioon sitoutuminen tuotti tulosta. Hoitoa jatkettiin myös muiden oireiden osalta. Uni parani, kasvot saivat terveen värin eikä työpäivän jälkeen väsymys kaatanut sohvalle.

Ärtynyt paksusuoli

Mies 55v, suolisto tähystetty, suolisto-oireiden lisäksi myös väsymystä, kylmän tunne, tilanne alkoi masentaa, vatsan turvotus häiritsi ja kipuilua. Lämmön tunne jäi ensimmäisen hoidon seurauksena sekä tasaisempi suolen toiminta. Ruokailumuutokset yhdessä neulahoidon kanssa toivat tasapainon ja päänsärkykin häipyi.
© 2020 Kiinalaisen lääketieteen asiantuntija Eija Tuumi.
Ajanvaraukset ja tiedustelut: ma-pe 9-17 040 546 7653. Hämeenkatu 25 A, 33200 Tampere

>